Как да си ръководя парите за залози

Начинът по който ръководите парите си за залози е най-важното нещо за всеки който залага, било то професионалист или любител.

Почти никога не казвам че само моята истина е вярна, но тук е изключението. Тук ще ви дам няколко правила, които никога, ама НИКОГА не трябва да нарушавате:

ПРАВИЛО 1: Никога, никога, НИКОГА не залагайте пари, които не можете да си позволите да загубите. Ако залагате пари, правете го все едно отивате на кино или на вечеря в ресторант. Знаете, че на тези пари не можете да разчитате за в бъдеще. Ако това са ви пари за наем или за вашето дете или каквото и да било важно нещо в живота ви, не ги рискувайте и не ги залагайте.

ПРАВИЛО 2: Няма сто процента СИГУРЕН ЗАЛОГ. Много хора ви обещават, че имате сто процентов залог, но никой залог не е такъв. Човекът, който ви го предлага трябва да е най-глупавият човек в света за да ви даде залог, който със сигурност ще спечелите.

залозите и личната банка

лична банка

Историята помни дори случай в който двата отбора в мач са заложили на своята загуба и двата отбора всячески се опитват да загубят. Мачът бе анулиран, играчите подведени под одговорност, а парите конфискувани.

Правило 3: Ако се опитвате да станете професионален играч, трябва да изградите така нареченият БАНКРОЛ или просто ваша лична банка. Това са парите ви, които служат само за залози. Тази банка трябва да нараства, а ако фалира да не се опитвате да възстановите загубите с допълнителни средства. Трябва да се играе според възможностите ви. Едно от най-простите правила в играта на покер например е, че трябва да имате около 20-50 пъти повече от парите, които рискувате в една дадена игра. Ето и пример:

Имате 1 000 лева. Играйте с максимум 50 лева на масата. Това е една 20та от общите ви пари. Ако загубите 10 пъти по 50 лева и паднете на 500 лева банка, свалете лимита на игра и играйте лимити 20 лева максимум. Ако отново паднете, отново свалете лимита и т.н. 🙂

Ако искате да се пробвате на по-високо ниво, направете го само ако имате повече пари.

ОСНОВНА ГРЕШКА на неопитните в залозите е, че колкото повече им намаляват парите, толкова по-големи залози правят, защото чувстват че е време и те да спечелят. Прочетете статията ни за късмет и очакване.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*