Овладяване на емоциите при залозите – Тилт

При залозите човек влага много повече от само парите си. Човек влага огромни емоции. Ако успеете да овладеете тези емоции, то вие ще бъдете далеч по-успешен с каквото и да се захванете.

Тилт се нарича на английски този момент в който човек се пречупва и се отдава на чувството на самосъжаление, болка, ярост и сякаш блокира. В този момент един покер играч може да загуби десетки пъти повече пари отколкото въобще е смятал да рискува.

залагане без емоцииОвладяването на емоциите по време на залози е изключително важно. Можете да го постигнете, като приемете за напълно нормално да губите пари ако се занимавате със залози и ако си поставите ПРАВИЛОТО КОЕТО НИКОГА ДА НЕ НАРУШАВАТЕ – НИКОГА ДА НЕ РИСКУВАТЕ ПАРИ, КОИТО НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ДА ЗАГУБИТЕ.

Лесно е да ви говоря за самоконтрол и овладяване, като си спомням колко години ми е коствало именно това. От 2006 до 2009 имам дори и случай да пробия дупка в бюрото си (за щастие евтино бюро от IKEA)

Една от най-лошите ми седмици в професионалната ми покер кариера завърши именно с това счупено бюро и доста болежки в дясната ръка хехе.

В първия момент в който разберете, че сте се оставили на негативните емоции, просто спрете всички залози и прекратете загубите си.

Да може и да спечелите, но определено не сте в най-добрата си форма и защо не спрете и не продължите отново когато можете да вземате адекватни решения.

Също важно е никога да не залагате под въздействието на алкохол, умора или наркотични вещества.

Самоконтролът е възможен само ако се научите да се самонаблюдавате. Не забравяйте, прекъснете моментално всички залози, ако усетите че губите контрол над себе си.
Успех 🙂 !

Leave a comment

Your email address will not be published.


*